zaterdag 22 april 2017

Bloesem van de kweepeer.

De kweepeer of kweeappel (Cydonia oblonga) is een plant uit de rozenfamilie (Rosaceae) en is nauw verwant aan de appel, de peer en de lijsterbes. De soort komt oorspronkelijk uit het gebied rondom de Kaspische zee en de vrucht is algemeen bekend in veel landen, vooral in de zuidelijke landen van Europa en in Japan. 

Kweeperen zijn rauw vrijwel niet te eten door het harde en zure vruchtvlees. Ook komen de looistoffen tannine en fenolen in het vruchtvlees voor. Daarnaast bevat de kweepeer veel steencellen, cellen met een harde wand. Kweeperen bevatten veel pectine en 10-14% suiker.

Kweeperen worden verwerkt tot compote,jam, gelei en ook vruchtenpasta (in blokjes lijkend op bonbons).





Bedankt voor je bezoek en je eventuele reactie.
Thanks for your visit and comment.
Gracias para tu visita

Geen opmerkingen:

Een reactie posten