dinsdag 6 januari 2015

Spaanse rotondes........

Het lijkt wel of Spanje de rotondes heeft uitgevonden! Binnen een km2 kunnen wel meer dan 20 rontondes liggen, de een mooier dan de ander. Soms zijn ze prachtig beplant, soms met mooie beelden, figuren of mozaiken versierd en soms is er niets mee gedaan.....het geld op?


 Er zijn veel rotondes in Spanje. De voorrangsregels zijn in principe gelijk aan die in Nederland. Op de rotonde heeft u voorrang en bij het verlaten moet u richting aangeven (helaas weten de Spanjaarden niet hoe je richting aan kunt geven...) Sommige rotondes hebben dubbele rijstroken. De buitenste rijstrook heeft altijd voorrang. Let dan ook bij het verlaten van de rotonde altijd op verkeer rechts van u. Veel mensen rijden de gehele rotonde rond op de buitenste rijstrook, zij hebben voorrang!! Er zijn ook rotondes met alleen een soort eilandje in het midden. Behandel deze als normale rotondes. Zorg dat u weet waar u heen wilt zodat u bijtijds een keuze kunt maken  want de rechts rijsende auto's rijden ook zonder opletten de rotonde rond??


La Dama de Elche.  Het origineel is een stenen beeld uit ca 400 BC alhoewel men aanneemt dat het een Iberisch sculptuur is zijn hellenistische invloeden te zien. Het is een boegbeeld van de stad Elche, palmenstad in de provincie Alicante.

Een rotonde met antieke landbouwvoertuigen.
Of gewoon een zonnewijzer.....


Bedankt voor je bezoek en je eventuele reactie.