zaterdag 8 augustus 2015

Cicaden - Chicharra de Monte.

Cicaden - tropische lawaaimakers
Ze behoren tot de familie van halfvleugeligen, zoals ook bladluizen en wantsen dat zijn. Alleen de mannetjes maken herrie, en wel tot 94 decibel, om de vrouwtjes te lokken. Oorverdovend, als er een paar om de gunst van een vrouwtje ''zingen''. Gelukkig slapen ze 's nachts. Omdat ze zo goed gecamoufleerd zijn, kun je ze haast niet vinden. Want kom je dichterbij, stoppen ze met herrie maken. Ze blijven enkele jaren als larve onder de grond, en leven van planten/boomsappen. In het najaar sterven ze. In Spanje noemen we ze Chicharra de monte.







Bedankt voor je bezoek en je eventuele reactie.
Thanks for your visit and comment.
Gracias para tu visita.