vrijdag 11 september 2015

Wolfspin - Hogna radiata.

Wij hadden weer eens iets bijzonders in de vrijstaat Nicojo, een Wolfspin - Hogna radiata, het is één van de grootste wolfspinnen. Er zijn ca 80 soorten beschreven. 
De wolfspin kan overal gevonden worden. Ze kunnen zelfs schaatsend op het water worden gezien en onder het wateroppervlak duiken om kleine insecten en visjes te vangen. Sommige soorten vissen door een poot in het water te hangen. Als een nieuwsgierige vis dicht genoeg genaderd is valt de spin aan en vangt het met haar kaken.

Ze hebben vier paar ogen. Vier kleinere zitten aan de onderkant van de kop. Direct daar boven zitten twee grote ogen en iets verder boven op de kop zitten twee kleinere ogen die omhoog kijken.
Met al deze ogen kan de spin alle kanten opkijken en kan ze insecten op 10 cm afstand waarnemen.
Het overgrote deel van deze soort draagt de eizak achter aan het lichaam. Sommige genera (Arctosa, Trochosa and Alopecosa) houden de eicocon onder de grond, in met web beklede gaten of buizen.De spin verdedigt haar eicocon met haar leven. Als de eicocon wordt afgenomen accepteert ze alles wat als vervanging kan dienen, zoals een stuk kurk of een propje papier.

Na ongeveer twee weken komen de eitjes uit. De moeder bijt de zak open en de jongen klimmen meteen op de rug van de moeder en blijven daar tot de eerste vervelling. Al die tijd dat de jongen op de rug van de moeder verblijven eten ze niets.
Ze hebben voldoende voedsel opgeslagen om te overleven tot de eerste vervelling.

De spin met jongen op de rug....Bedankt voor je bezoek en je eventuele reactie.
Thanks for your visit and comment.
Gracias para tu visita.