donderdag 12 november 2015

Sierra de Crevillente.

Sierra de Crevillente ligt in de provincie Alicante.
Het is een bergketen in het Betische systeem in Zuid Spanje; het reikt vanaf Murcia tot Alicante. Een prachtig gebied met vele wandelmogelijkheden; geologisch interessant door de diverse mineralen en gesteenten en er zijn prachtige vergezichten naar de omgeving rondom.

Lagartija colirroja.De franjeteenhagedis (Acanthodactylus erythrurus) is een hagedis uit de familie van de echte hagedissen, de Lacertidae. De hagedis wordt ook wel roodstaartfranjeteen genoemd, wat een verwijzing is naar de opvallend rode staart van de juveniele dieren. De hagedis leeft van insecten en andere ongewervelden, maar ook van juveniele hagedissen inclusief kleinere soortgenoten. De franjeteenhagedis is snel en wendbaar en kan bijten bij vangpogingen. De hagedis schuilt onder stenen en in holen van knaagdieren maar kan ook zelf een hol graven.
Dit is de Egyptische sprinkhaan, Egyptische boomsprinkhaan of bloemkoolsprinkhaan (Anacridium aegyptium)


Jacinto de Compostela = een rode kwarts (de naam verwijst naar de Jakobsweg, waarbij pilgrims deze steen - meestal in kristalvorm - als talisman meenamen
Vals oranjetipje (Colotis evagore) is een vlindersoort uit de familie van de Pieridae (witjes), onderfamilie Pierinae. ....ze vlogen op een bepaald punt in de bergen en waren klein, max 2cm. Meestal sloten de vleugels maar hier even niet.


De volgende blog zal ik besteden aan de fossielen die we hier in Spanje hebben gevonden.


Bedankt voor je bezoek en je eventuele reactie.
Thanks for your visit and comment.
Gracias para tu visita.