maandag 24 oktober 2016

Kleine monarchvlinder - Danaus chrysippusIn het Nationaal Park El Hondo zitten heel veel watervogels maar in de maand oktober komen er heel veel Kleine monarchvlinders of Mariposa tigre (in het Spaans) (- Danaus chrysippus ), niet te verwarren met de grote Monachvlinder die in Amerika eens per jaar in grote getale van noord naar zuid trekt. Het eerst bezoek was frustrerend, we zagen er drie die op grote afstand bleven en niet stil wilden zitten. De tweede maal was zo indrukwekkend..... honderden bij elkaar op elkaar of waar dan ook...... Deze week een impressie van deze mooie vlinder.

De foto's spreken voor zichzelf.........Klik op de eerste foto voor groter beeld.
Aankomst...
 De verrassing.....
De kleine monarchvlinder (Danaus chrysippus) is een vlinder uit de familie Nymphalidae (vossen, parelmoervlinders en weerschijnvlinders), onderfamilie Danainae. De hoofdkleur is oranje, met zwarte vleugelpunten waarin grote witte vlekken zitten. De spanwijdte varieert van 70 tot 80 mm
Het verspreidingsgebied loopt van Afrika en de Europese kust van de Middellandse Zee via Zuid-Azië tot in Australië. De vlinder heeft een grote verscheidenheid aan waardplanten.

Bedankt voor je bezoek en je eventuele reactie.
Thanks for your visit and comment.
Gracias para tu visita

Geen opmerkingen:

Een reactie posten