donderdag 9 maart 2017

Bezoek aan Parque Regional Sierra de la Pila.

9 Maart, een mooi moment om eens een kijkje in de sierra de la Pila te nemen. In jan en febr. heeft het redelijk veel geregend dus dat moet toch een prachtig bloeiend voorjaar worden. Hier een voorproefje. In de volgende blog volgen de orchideeën die we gevonden hebben.



Hij rende net voor de auto langs de struiken in, vlug de camera gepakt en nog net een foto kunnen maken......De rode Patrijs. De rode patrijs is 32 tot 35 cm lang. Alle steenpatrijzen lijken sterk op elkaar. Deze steenpatrijs onderscheidt zich van de andere soorten (hoewel de verspreidingsgebieden niet overlappen) door een kleine witte keelvlek met een grove zwarte omranding. Verder heeft deze steenpatrijs een zwarte oogstreep, een witte wenkbrauwstreep en daarboven een grijze kruin.
 Een kleine bremsoort.....heerlijk vel geel.
Deze Kievitsbloem (Frittilaria lusitanica) stond langs het pad  en elk jaar op dezelfde en enige plek in het park. 


 Asphodelus fistulosus.
 Deze gele knopjes waren heel klein, hoe ze gaan bloeien heb ik nog niet gezien helaas.....
Wilde Rozemarijn, de bergen staan er vol mee, het is een oud middel voor de versterking van het geheugen, en het is een symbool voor vriendschap en trouw. Rozemarijn hing samen met niet-vergeten: men gaf takjes aan geliefden die op reis gingen en droeg kransen bij bruiloften. Op begrafenissen werden takjes rozemarijn op de graven gelegd om te symboliseren dat de overledene niet zou worden vergeten. Men vond al restanten van rozemarijn terug in de piramiden van de Egyptenaren, bij wie het kruid als heilig aangeschreven stond. Bij de Grieken en Romeinen stond het symbool voor liefde, vriendschap en trouw. Het plantje werd bij huwelijks- en geboorterituelen gebruikt.

 Asphodelus fistulosus.



Bedankt voor je bezoek en je eventuele reactie.
Thanks for your visit and comment.
Gracias para tu visita


Geen opmerkingen:

Een reactie posten