vrijdag 28 juni 2019

Sierra Calderona

Sierra Calderona (Castellón)

National Park sinds 2002; uitloper v/h Iberische Bergsysteem
Joost had zich weer een camino forestal uitgezocht....op Google wel te vinden, niet echt op de kaart v/h info-centrum. En die man zei ook ''daar zitten delen bij die eigenlijk gesloten zijn..." maar Joost had zich i/d kop gezet, dat ie van Serra naar Gatova midden door het park wilde rijden. 
Alzo geschiedde. We nemen dat bospad. Goed te rijden. Komen langs Boswachters (zijn vlg. mij getipt?) maar zien ons als ''goed volk'' met camera...dus wij gaan door. De natuur/vergezichten zijn prachtig. En geen tegenliggers...
Kalkzandsteen overheerst, naast roder (ijzerhoudend) gesteente

Voordat het park werd uitgeroepen, was er veel land- en bosbouw, en rijke Valencianen bouwden zich daar huizen voor de zomer (die zijn nu leeg = uitgekocht).
En kurkeiken: voor het maken van  o.a.wijnkurken
Geologisch gezien aantrekkelijk, maar vooral de compo van ruigere rotsformaties/heuvels/bergen en weidsheid spreekt aan (en het is nog groen)
Jerica, vanuit ons balkon in het B&B Shariqua te zien...grote tuin met paadjes, rust, ruimte, zonder tv, radio, wifi en zo...prima

We overnachten na een dag vol indrukken, (we hadden 's middags in La Farola, Altura heerlijk gegeten); om de volgende dag naar de Sierra Espadan te gaan. 






Bedankt voor je bezoek en je eventuele reactie.
Thanks for your visit and comment.
Gracias para tu visita

1 opmerking:

  1. Wauw....... dit zijn ook weer hele mooie vergezichten en ook natuur zeg!
    Joost doet dus gewoon wat in zijn kop zit hahahahahaha.... lekker laten gaan want jullie kwamen er wel *lol*.
    De kurkeiken is net of die bovenkant er zo opgezet is hahahahaha.... Bij foto 9 was ik echt verrukt van eht uitzicht. Wat ontzettend mooi zeg!!!!

    Lieve groet,
    Helma

    BeantwoordenVerwijderen