vrijdag 4 september 2020

Erosiones de Bolnuevo.


De erosies van Bolnuevo. De plaats Bolnuevo ligt aan de Costa Cálida in de provincie Murcia.  Bolnuevo is een kleine vissersplaatsje, het dorp hoort bij de gemeente Mazarrón en ligt naast het Puerto de Mazarrón.


Zandsteenvormen in de Ciudad Encantada de Bolnuevo. Las Gredas de Bolnuevo , ook wel Ciudad Encantada (betoverde stad) genoemd, zijn zwaar geërodeerde zandsteen formaties langs het strand van Bolnuevo. De zandsteenvormen worden gedurende duizenden jaren gebeeldhouwd door water en wind.


De Ciudad Encantada wordt gevormd door klei (gredas). De geelachtige kleur wordt veroorzaakt door de grote hoeveelheid zand in de klei. Verder bestaat de klei uit microfossielen die dateren uit de Pliocene periode , ongeveer 5,5 miljoen jaar geleden. De zandsteen heeft een erosieproces ondergaan door de elementen, wat resulteerde in paddenstoel en bijna verticale vormen die de wetten van de zwaartekracht lijken te trotseren.


Bedankt voor je bezoek en je eventuele reactie.
Thanks for your visit and comment.
Gracias para tu visita.

1 opmerking:

  1. Hoi Joost en Nic,
    wat een fantastische foto's zeg!!!!! En dat niet alleen. Je ehbt ze ook nog eens heel mooi gepresenteerd met ook een paar panorama foto's erbij. Het is echt heel knap zoals de natuur met zijn "leven" op aarde omgaat. Deze vomeren zijn dan ook prachtige en natuurlijke kunstwerken. Dit is echt wel even heerlijk genieten hoor! Mijn complimenten voor deze serie.

    Hartelijke groetjes,
    Helma

    BeantwoordenVerwijderen