maandag 14 oktober 2013

Biologische rode wijn.

Ook in Spanje heeft men uiteraard biologische rode wijn. In o.a. de regio Pinoso wordt voor een deel biologische wijn geproduceerd door de cooperatieve "La Bodega de Pinoso". De wijn heeft een fijne en volle smaak, en een alcoho percentage van 13.5%.
In Jumilla, regio Murcia, hebben wij de bodega bezocht van Picos de Garay, welke de fantastiche rode wijn Ïntruso produceert. Een volle rode wijn, gemaakt van biologische Monastrell druiven.  http://www.intrusotinto.es/ Deze Intruso wordt geleverd in flessen of in Bag in Box van 3 liter, waarbij wij moeten zeggen dat de kwaliteit niet onder doet voor de flessen. (maar wel minder afval).
Wij zien hier in Spanje, hoeveel de wijnboeren wekelijks op hun druiven spuiten. Daarom zijn wij van mening dat je beter biologische wijn kunt drinken. Prijstechnisch is de wijn hier dan ook niet veel duurder dan een gewone wijn.








en dan het belangrijkste; de wijn proeven en hierover filosoferen....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten