vrijdag 22 april 2016

Heiligdom van María Magdalena.

Ongetwijfeld is het voor de bezoeker die naar Novelda komt een “must” het Heiligdom van María Magdalena te bezoeken. Dit religieuze gebouw werd gebouwd volgens het projekt dat de ingenieur Don José Sala Sala ontwierp en daarbij zijn projekt doordrenkte met het catalaanse modernisme. De bouw, waarmee men in 1.918 begon, had 3 fasen nodig totdat men het in 1946 afwerken kon.

Aan de belangrijkste voorgevel onderscheiden zich 3 torens van 25 m hoogte, waarop zich een stenen kruis bevindt, zoals men dat ook vindt in de koepel op de bovenste boog van de voorgevel. De decoratieve motieven hebben hun voorgangers in de middeleeuwse stijlen, Barok en in de natuur zelf; invloeden die de ontwerper ertoe brachten stenen uit de rivier Vinalopó te combineren, maar ook veelkleurige porceleintegels, bakstenen, roodkleurig bouwmateriaal, metselwerk, enz. enz. hetgeen men aan de buitenzijde van het gebouw waarnemen kan.



 De onderhoudswerkzaamheden en restauratie zijn constant, De laatste werd uitgevoerd in 2.006,waarbij het behoud van de schilderkunst hoofdzaak was voor de vele schilderijen, die de kerk sieren. Vooral moet hier genoemd worden het werk van de bekende schilder Gaston Castelló
Voor meer foto's zie in mijn blog onder Novelda.


Bedankt voor je bezoek en je eventuele reactie.
Thanks for your visit and comment.
Gracias para tu visita


Geen opmerkingen:

Een reactie posten