donderdag 14 juni 2018

Insecten van Spanje.

In deze blog plaats ik de foto's van de insecten die ik de afgelopen maand heb kunnen fotograferen.
 Een feest was het weer voor deze grote kevers: agestrata luzonica. Ze zaten met ca 8 stuks zich tegoed te doen aan deze vruchten van de nispero boom. Ze leven in de zomer hoofdzakelijk van de vruchten van perziken, vijgen en ander zachtfruit. 
Veel foto's hiervan gemaakt maar ik wilde eigenlijk laten zien dat ze met velen tegelijk een vrucht leeg eten.

 Hommel.
 Hommel.
 Koningspage.
Clytra laeviuscula
 Heliotaurus ruficollis - zwartlijf kever of in Spaans; toro del sol = stier v/d zon....

Deze kever - een scarabee-achtige tenebrionidae) - vind je uitsluitend op bloemen; het blijkt een belangrijke pollenverspreider - o.a. ook voor olijfbomen. Uitsluitend in de dag op pad, en zeer algemeen in de Mediterrane zone. Het insect voedt zich met pollen v/d bloemen. De larven vind je o.a. onder dode bomen, in compost/mest en andere organische afval. Je vindt hem tussen april - juni, en liefst bij zonnig weer, in heel Spanje, maar vooral ook in de bergen en tuinen met veel bloemen, op de zonzijde. In de volksmond wordt hij de ''toro del sol'' genoemd; stier (toro) v/d zon (helio)
 Het Spaans oranje zandoogje is makkelijk te determineren. De witte band over de onderkant van de achtervleugel en de ogen langs de rand zijn onmiskenbaar. Ook van boven is het patroon van de ogen uniek. 
Het is een vrij algemene vlinder in Zuid-Europa van droge graslanden op hellingen. De soort kun je tegenkomen in Portugal, Spanje en een klein gedeelte zuid-Frankrijk.

Deze zenuwachtige nectar zuigende Wolzwever ging alle bloemen af om zijn maag te vullen.....Ondanks de wind toch een beetje zichtbaar....
Zygaena laeta is een vlinder uit de familie bloeddrupjes
Marmerwitje.
Een bij op de kappertjesbloem.
Bedankt voor je bezoek en je eventuele reactie.

Thanks for your visit and comment.

Gracias para tu visita

Geen opmerkingen:

Een reactie posten