zaterdag 10 oktober 2020

Embalse de Talave en Rio Mundo

 De rio Mundo loopt o.a. door het Stuwmeer "Embalse de Talave" in de provincie Albacete. Maar hij wordt ook gevoed door Rio Segura/Tajo. Stuwmeer (= embalse) is 9,1 km lang, kan max. 39 hm3 bevatten. Stand 27/9/2020: 19,6 hm3 = 57%. Een grote dam zorgt er voor dat d.m.v. diverse turbines stroom opgewekt wordt. Deze turbines zijn te bereiken (alleen personeel) door een groot aantal trappen.  In de omgeving van het stuwmeer en de weg er naar toe staan prachtige en soms hele grote eucalyptusbomen. Het is een zeer rustig gebied waar je haast niemand tegenkomt.

Rio Mundo.Onder de rand van de dam zaten honderden zwaluwnesten,welke in de zomermaanden toch veel zwaluwen een uitstekende broedplaats bieden.


Bedankt voor je bezoek en je eventuele reactie.
Thanks for your visit and comment.
Gracias para tu visita.

1 opmerking:

  1. Hoi Joost en Nic,
    uiteraard de foto's in de vergroting bekeken want dit zijn werkelijk weer fantastische foto's om even heerlijk van te genieten. Je tweede foto met die prachtige aardse kleuren in de bergen is echt ontzettend mooi. Maar ook je ander4e foto's hebben een uitstraling van heb ik jou daar! Wat een prachtig gebeid daar eg en wat heerlijk dat je daar nog rustig kunt bivakkeren. Ik zou er haast voor naar Spanje komen hahahahaha...
    Nee echt, heerlijk om daar te kunnen zijn. Ik heb er enorm van genoten.

    Groetjes, Helma

    BeantwoordenVerwijderen