donderdag 5 november 2020

Río Alhárabe, Murcia.

 De Río Alhárabe is een rivier in het zuidoosten van Spanje. De rivier ontspringt in het gehucht El Sabinar, een deelgemeente van Moratalla in de Spaanse autonome gemeenschap Murcia en mondt na een tocht van 50 kilometer ter hoogte van Calasparra uit in de Río Segura. 

Aan deze kleine rivier in dit fraaie gebied ligt een grote camping "La Puerta" met alle voorzieningen en zelfs kleine huisjes.

Bij dit huisje zit waarschijnlijk een bron, halverwege de muur komt het water uit de muur en ook uit de buis waar aan het uitende een grote plant groeit. 
Waarschijnlijk Caballito del Diablo de Alas Negras

Hipparchia fidia. De gestreepte heivlinder is een dagvlinder uit de familie van de Nymphalidae, de vossen, parelmoervlinders en weerschijnvlinders, onderfamilie Satyrinae. De soort komt voor op het Iberisch Schiereiland, in zuidoost Frankrijk en het aansluitende deel van Italië en ook in Noord-Afrika.
Helaas kreeg ik deze niet scherper.Bedankt voor je bezoek en je eventuele reactie.
Thanks for your visit and comment.
Gracias para tu visita.

1 opmerking:

 1. Werkelijk prachtig ohm te zien deze foto's met de rivier.
  De natuur er omheen ix echt gaaf zeg en wat mooi als je daar zo dichtbij kan zijn.
  Ik zit werkelijk enorm te genieten hoor.
  Ook die donkere bosbeekjuffer (zo heet die bij ons dan) is super om te zien en je vlinders in de laatste foto is ook al zo apart! Echt een hele mooie serie :-)

  Groetjes,
  Helma

  BeantwoordenVerwijderen