zaterdag 27 juli 2019

Pueblo Ayna en Bogarra(2).

Ayna.
We gaan het dorpje verkennen...
Een Spaanse producent van ''grindtegels'' moet toch ''goud'' hebben verdiend, overal vind je die tegels (hier aan de wand) over het algemeen in Spaanse huizen...Ook in ons huis...We hebben eroverheen betegeld, maar dat terzijde
Een uitdaging voor de oudere, iemand met een beperking of gewoon loopproblemen; Centro de Salud...moet je eerst maar zien te bereiken...
Meer-etage bouw met doorloop...
Omhoog en omlaag
Zo tegen de rotsen ''aangeplakt''...En overal plaquettes waarop wordt vermeld, wat de functie van dit huis (of haar bewoners) in de film waren...Zeg maar aanschouwelijk onderricht a la Hollywood, maar dan op z'n Spaans...En het kon nog veel smaller ook:
Het volgende dorp op onze reis was Bogarra, een gemeente in de Spaanse provincie Albacete in de regio Castilië-La Mancha met een oppervlakte van 166 km². Ook hier weer een dorpje tegen de bergen aan gebouwd.
Er loopt een kleine ''kunst'' route door het dorp. Ook hier alles omhoog/omlaag...
Nee, niet het paard van Sancho Pancho, maar gewoon een prachtig staaltje werk, een echt trots paard!


Mieren, let op!....
en het ''alziende'' oog?

je krijgt er de kriebels van, mooi gemaakt, handgemaakt, ca. 20 cm groot, gelukkig bleven ze stil zitten.......
tja, het dorp wordt om/i/d rots gebouwd
in een prachtige streek La Suiza Manchega
Vandaar vervolgen we onze reis via een mini-weggetje (gelukkig geen tegenliggers) door bosrijke streek naar Riopar, schitterende natuur. En het zonnetje kwam te voorschijn
Riopar (onze bestemming voor de lunch/terugtocht)  ofwel de poort van de Rio Mundo; met indrukwekkende watervallen. Gelukkig hebben we die een paar jaar geleden belopen/gefotografeerd, het blijft een mooi gebied. Maar kom niet i/h weekend (allemaal schreeuwende koters) want je ergert je alleen aan mensen die geen respect hebben voor natuur en dieren. En vooral ook niet in vakantietijd. Overvol. 

Bedankt voor je bezoek en je eventuele reactie.
Thanks for your visit and comment.
Gracias para tu visita

1 opmerking:

  1. Jeetje!!!!!! Wat is dit mooi zeg!!! En jij met je tegels waar je overheen hebt betegeld whahahahahah.... maar leuk om te lezen dat dan weer wel *lol*. Ik zie best veel moois in je blog zoals je openingsfoto van de rost. Ook dat huis met al die plantjes voor vind ik super om te zien maar ook bv foto 4.

    Je laatste 2 foto's vind ik echt geweldig. Ik hou nu eenmaal van natuur en ik zie daar veel mooi groen :-)))) Ik heb echt even zitten genieten en ben nu dan ook op de hoogte van een stukje Spaans dorp ;-)

    Groetjes, Helma

    BeantwoordenVerwijderen