donderdag 7 november 2019

De kanonnen van Mazarron.

De Kanonnen van (nee, niet Navarone) van Mazarron
Weer even iets anders: op weg naar de Kanonnen van Mazarron...met een tussenstop bij Playa el Portus (Portus is bekend van de naturistencamping); machtig mooie kustlijn:

Het strand en het kleine dorpje El Portus bevindt zich in het Parque Natural Sierra de la Muela, Cabo Tiñoso en Roldan; en is een beschermd gebied vanwege zijn ecologische waarde. Door dit park lopen diverse wandelroutes, per auto is dit niet te verkennen.
Dit stuk strand was afgesloten vanwege kans van vallen van rotsen...anders hadden we langs het water gestruind op zoek naar mooie stenen...

En toen gingen we verder...op zoek naar de Kanonnen van Mazarron....

Prachtige baaien...en dan dit....:


Gebouwd in 1929 met stenen uit de omgeving, als een Kasteeltje, werden daar grote kanonnen (Britse Vickers, ruim een ton wegend, en 35 km bereik), om m.n. Cartagena te beschermen. 1 keer werden ze afgevuurd in 1937 wordt geschreven. Thans is het terrein open voor publiek na renovaties en aanpassingen in 2009.
Het zijn bepaald geen kleintjes...die kanonnen van Vickers!

Er valt veel te zien (en vooral te wandelen...); een bezoek met kleine kinderen vereist opletten, want niet alles is beveiligd met hekken...
Het laatste stukje omhoog naar de kanonnen sloeg Nic over...te veel risico met onverhard steentjes-pad, dus ging ik alleen naar boven...
Je zou het niet zeggen...een militaire installatie, met gebouwen voor bemanning, magazijnen etc...i/d stijl van een kasteel
Het totale complex bestaat uit 3 delen, Bateria de Castillitos (in het midden), Bateria de El Atalayon, hoger gelegen in het westen en La Batería del Jorel die op de meest oostelijke punt ligt.
Geinstalleerd tussen 1932 - 1936 en tot 1994 formeel ''in dienst''


Indrukwekkende dag! Die we afsloten met een etentje aan het water bij La Azohia, even verderop.Bedankt voor je bezoek en je eventuele reactie.
Thanks for your visit and comment.
Gracias para tu visita

3 opmerkingen:

 1. Hallo Joost en Nic,
  wat een gave serie zeg!!!! Eerst alles even gelezen en daarna de foot's nog eens in het groot bekeken!
  Wat een geweldige rit was dit en wat een prachtige uitzichten en natuur! Mooi zoals je de informatie erbij hebt gezet want dat is echt heel interessant. Bovendien heb je dit ook nog eens heel mooi gefootgrafeerd. Klasse hoor!
  Lieve groet, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier zijn we ook al eens geweest en we vonden het daar best leuk. De rit is al prachtig zo ook de uitzichten in elke hoek. Mooie foto's.

  BeantwoordenVerwijderen